Sperziebonen met kokos

home > vegetarische-gerechten > Sperziebonen met kokos

Verhit de olie in een wok of koekenpan. Pers de knoflook uit in de knijper. Bak de knoflooksnippers goudbruin. Snijd de pepers in kleine stukjes en voeg deze aan de knoflook toe. Laat de pepers onder voortdurend roeren enkele sec. meebakken. Breek de gewassen en onttopte sperziebonen in stukjes en doe ze in de pan. Strooi er een beetje zout overheen en laat de bonen 8-10 min. meebakken. Blijf roeren om te voorkomen dat de bonen aan de pan vastbakken. De bonen moeten nu gaar maar nog wel stevig zijn. Strooi de geraspte kokos erover en bak het geheel nog 2-3 min. Serveer dit gerecht als bijgerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g sperziebonen, 2 eetl. olie, 2 teentjes knoflook, 2 gedroogde rode pepers, 2 eetl. kokos, ¼ theel. zout