Zuurkooltaart

home > vegetarische-gerechten > Zuurkooltaart

Verwarm de oven voor op 200ºC. Ontdooi de bladerdeeglapjes. Laat de zuurkool goeg uitlekken en snijd deze met twee messen iets kleiner. Vet de bakvorm licht in, bekleed deze met de deeglapjes en prik de deegbodem hier en daar in. Strooi de bloem en het paneermeel erover. Schil de appel, snijd deze in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap. Klop de eieren los met mosterd, kerriepoeder en zure room of kwark. Meng de zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas erdoor. Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad. Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 35-40 min. goudbruin en gaar. Wijn tip!- een lekker koel glas Pinot Blanc.





Ingrediënten voor 4 personen

6 lapjes bladerdeeg (diepvries), 500 g wijnzuurkool, 1 eetl. bloem, 1 eetl. paneermeel, 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eieren, 1 eetl. mosterd, 1 theel. kerriepoeder, 3 eetl. zure room of kwark, 125 g blanke rozijnen, 200 g geraspte komijnekaas, peper, zout, springvorm of lage taartvorm Ø 26 cm.