Carpaccio van tonijn met groene asperges

home > voorgerechten > Carpaccio van tonijn met groene asperges

De tonijn wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier, met olie insmeren en met peper en zout bestrooien. De tonijn, gewikkeld in plasticfolie 1-2 uur in de diepvries weg leggen. De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen. Voor de vinaigrette azijn met honing, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijf- en walnotenolie bij schenken. De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
De sla wassen, drogen en in stukjes scheuren. De aan gevroren tonijn (met behulp van de snijmachine) in dunne plakjes snijden en over 4 borden verdelen. De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen. Met sla, tomaatblokjes, kervel en foreleitjes garneren.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g tonijn, 24 stuks asperges, 1 stuks pomodori tomaat, 1 blad Lollo Bianco, 1 blad Lollo Rosso (of 2 gewone blaadjes sla), 2 eetl. forellen eitjes, 2,5 dl. Olijfolie, 1 theel.. honing, ½ dl. walnotenolie, olie, peper/zout naar smaak, verse kervelblaadjes