Kip in gembersaus

home > wild-en-gevogelte > Kip in gembersaus

Leg de bouten in een pan. Voeg de kokende bouillon toe. Leg het deksel op de pan en laat alles gedurende 35-40 min. zachtjes koken. Laat de bouten op een zeef afkoelen. Verwijder vervolgens het vel en neem het vlees van de botten af. Houd het vlees daarna warm. Zeef de bouillon en laat het indampen tot er niet veel meer dan 3 deciliter is overgebleven. Verhit de olie en fruit de gepelde knoflookteentjes erin tot ze goudbruin zien. Verwijder ze daarna. Voeg gemberwortel en sambal oelek bij de olie en strooi er kerriepoeder over. Laat alles onder voortdurend omscheppen gedurende 3 min. zachtjes bakken. Voeg de ingedampte bouillon toe en laat alles gedurende 5 min. zachtjes doorkoken. Breng alles op smaak met wat zout, peper, sojasaus en bruine suiker. Maak de maïzena aan met 2 eetl. koud water. Roer het mengsel door de saus en laat even de kook erover komen. Warm de stukken kip in de saus op. Doe alles over in een voorverwarmde schaal. Strooi de voorjaarsuitjes of prei erover. Geef er drooggekookte rijst bij.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.





Ingrediënten voor 4 personen

4-6 kippenbouten samen ca. 1,2 kg, 1 l kippenbouillon, 1 eetl. (zonnebloem)olie, 2 teentjes knoflook, 75 g grof geraspte verse gemberwortel, 1 theel. sambal oelek, ½ theel. milde kerriepoeder, zout, peper uit de molen, 2 eetl. zoete Indonesische sojasaus (ketjap benteng manis), 1 eetl. bruine basterdsuiker, 2 theel. maïzena, 3-4 voorjaarsuitjes of stukje prei ragfijn gesnipperd