Kipfilets met ananas en gember

home > wild-en-gevogelte > Kipfilets met ananas en gember

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snijd het in blokjes van 1½ cm. Strooi er wat zout en peper over. Verhit de olie in een koekenpan (of wok of wadjan) en fruit de ui erin tot hij glazig ziet. Schep het knoflook erdoor en voeg de blokjes kip eraan toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, gedurende 30 min. zachtjes bakken. Voeg ananas en gember toe en schenk de bouillon erbij. Laat alles 3 min. zachtjes doorkoken. Maak intussen de maïzena aan met 1 eetl. koud water. Roer het mengsel door de inhoud van de pan. Laat weer de kook erover komen. Voeg gembersiroop en sojasaus toe. Roer alles goed door. Doe alles over in een voorverwarmde schaal. Strooi er gesnipperde uitjes of prei over. Geef er drooggekookte rijst bij.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.





Ingrediënten voor 4 personen

500-600 g borstfilets van kip, zout, peper uit de molen, 3 eetl. zonnebloemolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 teentje knoflook ragfijn gehakt, 4-6 schijven ananas uit blik in blokjes gesneden, 6 gemberbolletjes in kleine stukjes gehakt, 2½ dl kippenbouillon eventueel van tablet of poeder, 1 theel. maïzena, 2 eetl. gembersiroop, 2 eetl. zoete Indonesische sojasaus (ketjap bentang manis), 3 voorjaarsuitjes of stukje prei