Boerenkoolschotel met Dijon mosterd

home > winterkost > Boerenkoolschotel met Dijon mosterd

Aardappels schillen, in plakken snijden en in 15 min. gaarkoken. Boerenkool in weinig water 10 min. koken. Helft van roomkaas door boerenkool scheppen en laten smelten. Met zout en peper op smaak brengen. Oven op 225ºC voorverwarmen. In steelpan rest van roomkaas smelten. Mosterd door kaas roeren. Boerenkool in ovenschaal, die ingevet is, scheppen. Worst in plakjes snijden en op boerenkool leggen. Aardappels erover verdelen. Mosterdsaus erover schenken. Schotel in oven 10 min. gratineren. Lekker met gegrilde halve tomaten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg kruimige aardappels, 2 zakken gesneden boerenkool (á 300 g), 200 g verse roomkaas, 4 eetl. Maille Dijon mosterd (of een andere lekkere mosterd), ± 300 g vegatarische braadworsten, zout, peper