Bruine bonensoep

home > winterkost > Bruine bonensoep

De bonen wassen, en 12 tot 24 uur weken in 1,75 l koud water, de dikke rib, de metworstjes met de bonen in het weekwater aan de kook brengen, ruim een uur laten koken. De bouillonblokjes erdoor roeren, de preien schoonmaken, in ringetjes snijden en wassen. De worteltjes schrappen, wassen, in reepjes snijden, de aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden. Dit alles in de soep doen, aan de kook brengen, in ca. 15 min. gaar koken. Vlees en metworst eruit halen, kleinsnijden, crème fraîche door de soep roeren, het vlees weer toevoegen, meeverwarmen, de soep met zout en peper op smaak brengen, de majoraan erover strooien. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

375 g bruine bonen, 1,75 l koud water, 500 g dikke rib, 2 kleine gerookte metworsten, 3 vleesbouillonblokjes, 2 preien, 2 worteltjes, 500 g aardappels, ½ l crème fraîche, zout, peper, ½ eetl. gehakte majoraanblaadjes