Catalaanse stoofpot Escopado catalán

home > winterkost > Catalaanse stoofpot Escopado catalán

Fruit in wat olie een kleingesneden ui en een gesnipperd knoflookteentje. Voeg de aan dobbelstenen gesneden sukadelappen bij, laat dir even bakken, breng dan alles over in een vuurvaste aardewerk stoofpot of een braadpan. Voeg er wat laurierblad, tijm, peterselie, majoraan, tomatenpuree en de rode wijn aan toe, een scheutje heet water en laat dit een half uurtje stoven. Voeg er nog wat wijn bij, de aardappelen, een knoflookworstje, de aan blokjes gesneden rauwe ham of bacon en laat dit met elkaar gaarstoven.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 1 knoflookteentje, olie, 500 g sukadelappen, laurierblad, tijm, peterselie, majoraan, 1 blikje tomatenpuree, 3 glazen rode wijn, 8 kleine aardappelen, 1 knoflookworstje, 100 g blokjes rauwe ham of bacon