Irish stew Gemengd gerecht van wortelen, kool, uien en aardappelen met schapenvlees

home > winterkost > Irish stew Gemengd gerecht van wortelen, kool, uien en aardappelen met schapenvlees

Het vlees met water en 5 g zout 1½ uur voorkoken. De aardappelen schillen en wassen. De groente schoonmaken, wassen en grof snipperen en met de aardappelen, 10 g zout en de boter aan de bouillon toevoegen en alles gaar laten koken, ca. ½ uur. Het vlees in stukken snijden. De groenten en de aardappelen met het kooknat opdoen. (De typische bereiding is, dat het gerecht wordt klaargemaakt in de oven) ± 30 min. in een gesloten ovenschotel in een voorverwarmde oven op 160ºC. Opdienen in de ovenschotel.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g schapenvlees, ca. ½ l water, 15 g zout, 2 kg aardappelen, ½ kg wortelen, 1 kg witte of savooiekool, ½ uien, 80 g boter