Kleurige stoofschotel

home > winterkost > Kleurige stoofschotel

De olie in een braadpan verhitten, de stukjes vlees daarin aanbraden, de uien pellen, snipperen, toevoegen, laten meestoven, vlees en ui met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen, de bouillon erbij gieten, aan de kook brengen, ca. 30 min. laten stoven. De tomaten in kokend water dompelen, laten schikken in koud water, ontvellen, de steelaanzetten weg snijden, in stukken snijden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, de sperziebonen punten, wassen, in stukjes breken. De paprika halveren, steel, zaden, en zaadlijsten verwijderen, wassen, in reepjes snijden. De takjes bonenkruid afspoelen, de champignons schoonmaken, wassen, laten uitlekken, in stukjes snijden. De aardappelblokjes toevoegen, aan de kook brengen, ca. 5 min. laten koken. De sperziebonen, paprika en bonenkruid erbij doen, ca. 10 min. mee laten koken, de stukjes champignon toevoegen, aan de kook brengen, 2-3 min. laten meestoven. De tomaatstukken toevoegen, meeverwarmen, het gerecht met zout, peper en paprikapoeder op smaak afmaken.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g hacheevlees, 3 eetl. olie, 2 grote uien, 500 g aardappels, 500 g sperziebonen, 1 paprika, 250 g champignons, 250 g tomaten, ¾ l vleesbouillon, zout, peper, paprikapoeder, 4 takjes bonenkruid