Stoofpot van kip

home > winterkost > Stoofpot van kip

Pel de uien en steek in elke ui 5 kruidnagels. Schil de wortels en snijd ze in dikke plakken. Snijd de gewassen preien in dikke ringen. Snijd de geschilde aardappels in vieren. Snijd fe groene kool in repen. Hak de knoflook klein. Bak de spekblokjes in de boter in een grote braadpan knapperig en lichtbruin. Leg de kool, wortel, hele uien, prei, de aardappel, knoflook, laurrierbladen en tijm in de pan. Leg de kippenpoten op de groenten en giet ongeveer 2 liter water in de pan. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het water aan de kook. Laat allesop een vrij laag vuur in ongeveer 40 min. gaar stoven. Schep de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Roer de fijngehakte peterselie en selderij door de bouillon. Zet de pan op tafel. Verdeel de kippenpoten, de verschillende groenten, de spekjes en bouillon over diepe borden. Garneer de kippenpoten met een plakje citroen. Dit gerecht wordt met mes, vork en lepel gegeten.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenpoten, 2 uien, 10 kruidnagels, 2 winterwortels, 2 preien, 2 aardappels (vastkokers), ½ groene kool, 3 teentjes knoflook, 200 g spekblokjes, 20 g boter, 2 laurrierbladen, 1 theel. gedroogde tijm, 4 kippenbouillonblokjes, 3 eetl. fijngehakte peterselie, 3 eetl. fijngehakte selderij, 1 citroen