Zoetzure rodekool

home > winterkost > Zoetzure rodekool

Halveer de rodekool en verwijder het hart. Snijd de rest in grove stukken en haal de blaadjes los. Fruit de sjalotjes en de knoflook in de boter en voeg de kool en de overige ingrediënten (behalve de appel) toe. Gebruik een pan met een dikke bodem en schep alles goed om. Voeg eventueel een paar lepels water toe en laat het gerecht 1½ uur stoven op zeer laag vuur of in een afgedekte pan in de oven (150º C). Schep af en toe om en voeg het laatste ½ uur de appelschijfjes toe. Bak ten slotte de saucijsjes en leg deze op het laatste moment op de rodekool. Lekker met aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

1 rodekool, 8 kleine sjalotten, gepeld en gehalveerd, 1 teen knoflook, geperst, 30 g boter, 2 eetl. gewelde rozijnen, ½ theel. kaneel, ½ theel. gemalen rode peper, ½ theel. nootmuskaat, 1½ eetl. bruine suiker, 3 eetl. rode wijnazijn, 2 moesappelen in schijfjes, 12 kleine rundersaucijsjes, peper, zout