Salade van roergebakken groene asperges en varkenshaas

home > wok-recepten > Salade van roergebakken groene asperges en varkenshaas

Roer een sausje van de ketjap, de marmelade, de sherry en naar smaak peper en zout.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep het sausje erdoor.
Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
Pel de ui en snijd hem in partjes.
Maak de asperges schoon, snijd het onderste harde stukje eraf en snijd de asperges in stukjes van ± 4 cm.
Was de tomaten en snijd ze in partjes.
Verhit de helft van de olie en bak het vlees al omscheppend in ± 3 minuten bruin.
Neem het vlees uit de wok en houd het warm.
Verhit de rest van de olie en bak de ui en de asperges al omscheppend in ± 7 minuten beetgaar.
Schep de tomaten erdoor en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
Schep de taugé erdoor.
Verdeel de veldsla over 4 borden.
Schep het vlees en de roergebakken groenten erop en bestrooi naar smaak met peper en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels ketjap (manis)
2 eetlepels marmelade
1 eetlepel medium dry sherry
peper, zout
350 g varkenshaas
100 g veldsla
1 ui
250 g groene asperges
2 vleestomaten
2 eetlepels bakolie met verse knoflook (Sense)
100 g taugé