Zoetzure groenten met biefstuk

home > wok-recepten > Zoetzure groenten met biefstuk

Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak hierin al omscheppend 2 fijngehakte teentjes knoflook en 150 g gepelde sjalotten 5 minuten.
Voeg 200 g panklare sperziebonen en 200 g in stukjes gesneden worteltjes toe en bak die 5 minuten mee.
Schenk 1/2 dl kruidenazijn, 4 eetlepels Chinese sojasaus en 1 dl runderbouillon (van tablet) bij de groenten en breng het geheel aan de kook.
Voeg 1 laurierblad, 2 theelepels suiker en wat peper en zout toe.
Doe de groenten over op een bord en houd ze warm.
Bak 400 g rundvleesreepjes met 1 theelepel grofgemalen peper en wat zout al omscheppend in 2 eetlepels olie in ± 5 minuten bruin.
Voeg de groenten toe en schep goed om.
Bind de saus met met wat water aangelengde maïzena.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetlepel olie, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 150 g gepelde sjalotten, 200 g panklare sperziebonen, 200 g in stukjes gesneden worteltjes, 1/2 dl kruidenazijn, 4 eetlepels Chinese sojasaus, 1 dl runderbouillon (van tablet), 1 laurierblad, 2 theelepels suiker, wat peper en zout, 400 g rundvleesreepjes, 1 theelepel grofgemalen peper, wat zout, 2 eetlepels olie, maïzena