Hutspot met lamsvlees en oude kaas

home > alles-in-een-pan > Hutspot met lamsvlees en oude kaas

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte; bewaar ze tot gebruik onder water. Snijd het vlees in blokjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes vlees rondom bruin. Schenk zo veel warm water bij het vlees, dat het ca. 1 cm onder water staat en voeg 1 theel. zout, ½ theel. peper, het gedroogde pepertje en het laurierblad toe. Leg de uitgelekte aardappelen en de hutspot op het vlees. Breng de vloeistof aan de kook en laat de hutspot met het deksel op de pan zachtjes gaar worden in ca. 40 min. Giet het kookvocht af en vang het op. Verwijder het laurierblad en het pepertje en stamp alles door elkaar met een pureestamper; voeg ca 1½ dl van het kookvocht toe; zodat de stamppot lekker smeuïg wordt. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en geef de geraspte kaas er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg aardappelen, 500 g lamsbout zonder bot, 50 g boter, zout, peper, 1 gedroogd Spaans pepertje, 1 laurierblaadje, 1 kg panklare hutspotgroenten, 75 g geraspte oude Goudse kaas