Kipdrumsticks in fijngekruide kokossaus (opor)

home > alles-in-een-pan > Kipdrumsticks in fijngekruide kokossaus (opor)

Kemiri in fijne stukjes brokkelen. Alle kruiden, uien, suiker, peper en zout in de blender doen en beetje water toevoegen tot de kruiden fijngemalen en smeuiig zijn. Olijfolie in de wok, kruidenmengsel toevoegen en deze goed vermengen met de drumsticks. Drumsticks licht aanbraden en water erbij tot ze net onder water staan en aan de kook brengen. Blok santen verbrokkelen, toevoegen en laten smelten in het vocht als dit warm is. Deksel van de pan laten en onder af en toe roeren in 30 min. laten pruttelen tot het gaar is.
Notities:
Als de saus niet genoeg gebonden is, kun je er nog wat verbrokkelde santen bij doen. Eet hier rijst bij en beetgare groenten: fijngesneden spitskool, sperziebonen en tauge overgoten met satehsaus.
Bereidingstijd 30-40 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg drumsticks, 2 eetl. olijfolie, 1 grote ui in stukjes, 3 eetl. laos, 4 kemiri (nootjes, verkrijgbaar in toko), 2 theel. knoflookpasta, 1/2 theel. kentjur (verkrijgbaar in toko), peper, zout, 1 theel.. suiker, 1/2 blok santen (kokosblok, verkrijgbaar in toko)