Nasi met pittige kaasomeletreepjes

home > alles-in-een-pan > Nasi met pittige kaasomeletreepjes

Kook de rijst gaar en droog in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de nasikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 eetl. olie in een wok of braadpan en roerbak de stukjes vlees en de nasigroenten ca. 5 min. Roer de gewelde nasikruiden en de rijst erdoor en laat het vlees in ca. 10 min. gaar worden; schep alles regelmatig om. Breng de nasi op smaak met ketjap en sambal. Klop intussen de eieren los met 3 eetl. water, 2 theel. sambal en de geraspte kaas. Verhit ½ eetl. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schenk de helft van het eimengsel erin; bak de omelet aan de onderkant goudbruin. Rol de omelet in de pan op en laat hem op een snijplank glijden. Bak op dezelfde wijze nog een omelet. Snijd de omeletrollen in reepjes en schep ze door de nasi. Bestrooi de nasi met de selderij.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g rijst, zout, 1 zakje nasikruiden, 4 eetl. olie, 300 g nasivlees, 1 nasi-groentepakket van 500 g, ca. 2 eetl. ketjap manis, sambal trassie, 4 eieren, 4 eetl. fijngeraspte oude Goudse kaas, 2 eetl. gesnipperde bladselderij