Gehakt-preitaart II

home > alles-met-gehakt > Gehakt-preitaart II

Doe de boter, het ei, het bakmeel, 1 theelepel zout en een theelepel nootmuskaat in een kom.
Voeg het water toe en kneed het deeg met koude handen tot een bal.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de prei en de uien fijn.
Bak in een pan met wat olie de uien en het gehakt met wat zout en peper.
Maak de knoflook schoon en pers die door het uien-gehaktmengsel.
Voeg de massala toe.
Bak het mengel bijna gaar.
Voeg dan de gesneden prei toe.
Af en toe roeren.
Kluts de eieren met wat zout en peper goed door elkaar.
Maak het aanrecht goed schoon en bestrooi het met wat bloem.
Rol het deeg uit op het aanrecht.
Vet een springvorm in met olie.
Bekleed de ingevette springvorm met het deeg.
Doe daar het gehakt-prei-mengsel in.
Verdeel daarover het eimengsel.
Bedenk het geheel met geraspte kaas
Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 200ºC.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor het deeg:
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram koude boter
1 ei
bloem
zout
nootmuskaat
¾ liter koud water
Voor de vulling:
2 preien
1 ui
1 teentje knoflook
400 gram rundergehakt
1 eetlepel massala (kerrie)
3 eieren
geraspte kaas
peper
zout
olie