Preitaart met gehakt, maïs en geraspte kaas

home > alles-met-gehakt > Preitaart met gehakt, maïs en geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200º C. en laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de springvorm met 6 plakjes bladerdeeg. Snijd de prei in rondjes en was deze goed in een vergiet. Bak het gehakt goed rul en voeg er naar smaak peper, zout en kerrie aan toe. Doe er steeds een handje prei bij en zorg dat de prei goed slinkt. Laat de maïskorrels even uitlekken. Doe dit als laatste bij het preimengsel en laat even meewarmen. Is de prei erg nat, strooi dan een beetje paneermeel over de bodem. Schep de prei in de vorm en vouw de randen een beetje over het preimengsel heen. Strooi er naar wens wat geraspte kaas over, snijd van het overgebleven bladerdeeg dunne reepjes en leg die als een raster over de prei. Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin.





Ingrediënten voor 4 personen

8 plakjes bladerdeeg, boter, 1,5 kg prei, 350 gram gehakt, peper, zout, kerrie, blikje maïs, geraspte kaas, eventueel paneermeel