Barbecuebotertjes

home > alles-op-de-barbecue > Barbecuebotertjes

Bij een barbecue hoort stokbrood en daarop hoort kruidenboter. Mijn kruidenbotertjes vindt iedereen heel erg lekker, niet zo vet, vooral luchtig. Het geheim is simpel: ik klop door zachte roomboter 10% op smaak gebrachte bouillon, mag van een tablet zijn. Dat is mijn basis, nu kan ik allerhande dingen toevoegen, bijvoorbeeld:

Kruidenboter: mijn basisboter met vers gehakte tuinkruiden als dille, peterselie, bieslook, kervel etc. Plus wat citroensap en peper.
Knoflookboter: de basisboter met per 250 gram 2 teentjes knoflook, iets citroensap en peper.
Uienboter: fruit per 250 gram boter 75 gram sjalotjes, laat ze afkoelen en schep ze daarna door de basisboter.
Mosterdboter: per 250 gram basisboter 1 volle eetlepels Ardenner mosterd of mosterd uit Dijon. plus een theelepeltje suiker.
Kaasboter: door de basisboter geraspte extra belegen Goudse kaas scheppen, hoeveelheid naar smaak.
Eierboter: door 250 gram basisboter 10 eidooiers roeren die door een zeef gewreven zijn. Verder peper en een mespunt mosterd.
Patéboter: door 250 gram basisboter 150 gram roompaté mengen, liever gezegd kloppen met de garde.





Ingrediënten voor 4 personen