Culinaire recreatie: barbecuevlees 'en papillot'

home > alles-op-de-barbecue > Culinaire recreatie: barbecuevlees 'en papillot'

Wat erg leuk is, nadat het eerste stokje tegen de ergste trek genuttigd is, zijn verrassingspakketjes.

Hier is een idee voor mensen die een stapje verder willen gaan dan een stokje of een hamburger op het barbecuerooster te leggen. Ik noem het idee ‘Barbecuevlees en papillot, ingepakt vlees voor 1 persoon.

Voor elk pakje heb je nodig: 1 dubbel velletje aluminiumfolie van ca. 20 × 20 cm. Daarop leg je een volle eetlepel gesneden soepgroenten. Vervolgens gaat daar een stukje vlees op van ongeveer 100 gram. Bijvoorbeeld:
1 platte gehaktbal of 1 hamburger, 1 plakje varkenshaas of 1 karbonaadje, 1 kippenboutje of 1 stukje kipfilet, 1 slavink of 1 barbecueworstje. Bovenop het vlees komt een plakje kruiden- of knoflookboter te liggen. Naast vlees kunnen ook moten vis gebruikt worden, kabeljauw, zalm, paling etc.
Vouw nu de folie met de 4 hoeken naar binnen en draai er aan de bovenkant een soort van tuitje aan. Zo kan er niets uit het pakje weglopen. Leg het pakje op de barbecue, niet op de heetste plek en laat iedereen voor zich het open maken na ca. 15 min. Uit het pakje stijgt een heerlijke geur op en het vocht kan straks samen met het vlees gegeten worden.
Opmerking: voor wie van een knapperig korstje houdt: rooster het stukje vlees als het uitgepakt is nog even na op de heetste plek van de barbecue.





Ingrediënten voor 4 personen