Asperges met beenham en krieltjes

home > asperges > Asperges met beenham en krieltjes

Verwijder ca. 2 cm van de onderkanten van de asperges en schil ze vanaf de kop rondom naar beneden. Zet ze op met koud water met zout, laurier en foelie en kook ze in ca. 12 min. gaar. Laat ze afkoelen in het kookwater. Kook de eieren in kokend water in ca. 10 min. hard en pel ze. Kook intussen de krieltjes beetgaar.
Hak de gekookte eieren in stukjes. Smelt de roomboter en voeg de honing en citroen toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg, als de asperges gaar zijn, de beenham even toe aan het kookvocht. Neem de warme ham uit het kookvocht en verdeel deze met de asperges over de borden.
Garneer met de eieren en de gehakte basilicum. Strooi er nootmuskaat over en besprenkel het geheel met de honing-citroenboter.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg witte asperges
zout, versgemalen peper
3 blaadjes laurier
3 stukjes foelie
4 gekookte eieren
400 g krielaardappeltjes
100 g roomboter
1 eetl. honing
2 eetl. citroensap
12 plakken beenham
4 takjes basilicum
snufje nootmuskaat