Andijviestamppot met varkensvlees in kersenjus

home > c1000 > Andijviestamppot met varkensvlees in kersenjus

Bereiding:

Verhit het bakvet in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan
Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin. Voeg 2 dl heet water en de jam toe en laat het vlees in ± 6 min. gaar worden.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep er de spekreepjes en de andijvie door.
Verwarm het stamppotje al omscheppend op een laag vuur. Serveer met het vlees en de jus.





Ingrediënten voor 4 personen

peper, zout
2 eetl. C1000 Bak & Braad vloeibaar
125 g Magere spekreepjes
400 g Hamlapjes 1 pak(je) C1000 Aardappelpuree naturel à 2 zakjes
1 zak(ken) panklare andijvie
4 eetl. C1000 Kersenjam