Geroosterde knolletjes met kip

home > c1000 > Geroosterde knolletjes met kip

Bereiding:

Snijd de selderij in plakken, schil ze, was ze en snijd de plakken in puntjes. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes van 1 cm dik. Halveer de plakken.
Schep de selderij met de wortel, de aardappel, 2 eetl. van de olie en peper en zout naar smaak door elkaar
Verdeel de groenten over een met bakmatje bekleed bakblik en rooster de groenten in een voorverwarmde oven (225°C) in ± 35 min. bruin en gaar. Schep de groenten tussentijds enige malen om.
Verhit intussen de rest van de olie in een braadpan en bak de met peper, zout en paprikapoeder bestrooide drumsticks rondom bruin aan. Schep 1 dl heet water in de pan en laat de bouten op een laag vuur in ± 35 min. helemaal gaar braden. Serveer met de groenten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 stuk(s) knolselderij à ± 500 g
300 g winterpeen
1 zak(ken) C1000 geschilde aardappelen kruimig à 1 kg, in parten
3½ eetl. Monini olijfolie knoflook chili 8 stuk(s) kippen drumsticks
(versgemalen) peper, zout
paprikapoeder