Hamlappen met zuurkool

home > c1000 > Hamlappen met zuurkool

Bereiding:

Verhit de helft van de olie in een pan en bak de zuurkool al omscheppend 5 min. Voeg een beetje water toe en stoof de zuurkool ± 15 min. op een laag vuur.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Bak de paprika 3 min. mee.
Voeg 3½ dl koud water en het zakje mix toe en breng het al roerende aan de kook.
Laat het gerecht op een laag vuur ± 5 min. zachtjes koken. Roer af en toe om. Serveer het vlees met de saus en de zuurkool.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetl. C1000 Olijfolie traditioneel
1 zak(ken) Eko kruiden zuurkool à 520 g
400 g hamlappen, in reepjes 1 rode en 1 groene parika, in reepjes
1 pak(je) Maggi mix voor stroganoffschotel