Lamsboutlapje in balsamicojus met pestopartjes en sla

home > c1000 > Lamsboutlapje in balsamicojus met pestopartjes en sla

Bereiding:

Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
Bak de pestopartjes in 2 eetl. van de olie bruin en gaar
Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak.
Bak het vlees in 2 eetl. van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten bruin en rosé.
Verdeel de slamix, de tomaten en de basilicum over een schaal en druppel er 1 eetl. azijn en 2 eetl. olie over. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Blus het bakvet af met de rest van de azijn en voeg 1½ dl heel water toe.
Roer de aanbaksel los en zeef de jus. Serveer het vlees met de aardappelpartjes en de salade.





Ingrediënten voor 4 personen

peper, zout
1 schaal(tjes) basilicum à 15 g
1 zak(je) pestopartjes à 425 (C1000)
6 eetl. olijfolie traditioneel 4 x lamsboutlapje Met Been
3 eetl. balsamicoazijn (C1000)
1 zak(jes) Italiaanse slamelange à 75 g (C1000)
500 g trostomaten, in partjes