Runderlappen met citroen

home > c1000 > Runderlappen met citroen

Bereiding:

Schil de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Bak de runderlappen al omscheppend in de hete olie bruin. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak en bak de uien, de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 min. mee.
Voeg de trassi, de tomatenblokjes, het citroensap, de schil en de bouillon-tablet toe en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees met de deksel op de pan in ± 2½ uur gaar.
Voeg zonodig nog extra warm water toe. Neem de schillen uit de pan.





Ingrediënten voor 4 personen

1 x citroen, schoongeboend
600 g magere runderlappen, in flinke dobbelstenen
3 eetl. olie
2 x uien, gesnipperd
2 teentje(s) knoflook, gesnipperd 1 x rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes
Conimex trassi ter grootte van een erwt
1 blik(ken) Heinz tomatenblokjes
1 x C1000 rundvleesbouillontablet
(versgemalen) peper, zout