Ajam Bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

home > conimex-recepten > Ajam Bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

Pel en rasp of snijd de uien fijn.
Meng de kip met de ui, 1 el olie en de boemboe.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en goed laten uitlekken.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 min. de kip rondom lichtbruin. Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen.
Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 min. gaar worden. Hoe korter, hoe knapperiger
de groenten. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
Verdeel de rijst over 4 grote borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Op tafel
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook:
Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

2 rode uien 500 g kippenvleugeltjes Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Bali 400 g witte rijst 600 g grofgesneden wokgroenten 6 eetl. Conimex Gebakken Uitjes 2 eetl. fijngehakte peterselie