Gaeng Mussaman - rundvleescurry

home > curry > Gaeng Mussaman - rundvleescurry

Snijd het vlees in stukjes, de aardappelen in plakjes, de sjalotten fijn en rasp de palmsuiker. Rooster de kardamomzaadjes droog in een pan. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de dikke kokosmelk en voeg de currypasta er aan toe en bak dit 5 minuten. Voeg dat het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de overige ingrediënten toe en stoof het geheel totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetl. currypasta (zie recept)
125 ml dikke kokosmlek (santen asli)
500 g runderlende
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 kardemomzaadjes
8 cm kaneelpijpje
200 g aardappels
1 eetl. ongezouten pinda’s
11 sjalotten
3 laurierblaadjes
3 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. vissaus (nam pla)
1 eetl. asem
3 eetl. water