Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry

home > curry > Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry

Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de curry pasta voor 2 minuten en voeg al roerend de kokosmelk toe. Dan de overige ingrediënten toevoegen, behalve de aubergines. De aubergines toevoegen als de kokosmelk opnieuw kookt en het geheel vervolgens zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is.

*Thaise aubergine, eieraubergine
Wat is het?
Het kleine, ronde zusje van de gewone aubergine. De grootte varieert van kleine knikkers tot kwartelei of golfbal-formaat. De kleur van wit, groen, gestreept tot geel of gewoon weer paars.
Hoe te gebruiken?
Halveren of in partjes snijden. Daarna 5-10 minuutjes meesudderen in een Thaise curry. Alleen de hele kleine erwt-aubergientjes worden in hun geheel gekookt en kunnen behoorlijk bitter zijn. De gele variant heeft een taai, hard velletje, dat snijdt in je mond. Maar alle andere groottes en kleuren smaken ondanks de vele pitjes zacht en romig.





Ingrediënten voor 4 personen

225 g kip
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
125 g thaise aubergines (klein en groen)*
5 kaffir limoen blaadjes
8 basilicumblaadjes
2 eetl. vissaus (nam pla)
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
olie
3 eetl. rode cury pasta (zie recept)