Gebakken vleespasteitjes

home > de-aziatische-keuken > Gebakken vleespasteitjes

Pasteideeglapjes:
Zeef de bloem en voeg het water langzaam toe. Meng het tot een stevig deeg.
Kneed het deeg 4-5 minuten, rol het in plastic folie of bedek het met een vochtige doek. Laat het 30-40 minuten op kamertemperatuur staan.
Rol het zo dun mogelijke uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Snijd het in ronde of vierkante lapjes en gebruik het binnen enkele uren, anders droogt het uit.
Vulling:
Bak vlees en uien 2-3 minuten in de olie. Voeg soja, zout en wijn toe. Kook zachtjes 2 minuten en roer het maïzenamengsel erdoor, tot het geheel dik is. Laat het afkoelen.
Neem een rond deeglapje en doe een beetje vulling in het midden.
Bevochtig de randen met een beetje bloempap, vouw de randen over de vulling en knijp het dicht.
Frituur de pasteitjes in hete olie en laat ze goed uitlekken. Serveer ze met een chilisausdip.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

Pasteideeglapjes:
275 gram bloem
2 dl koud water
Vulling:
2 eetlepels olie
225 gram gehakte biefstuk of lamsvlees
2 fijngesneden sjalotten
2 eetlepels sojasaus
0,5 theelepel zout
1,5 eetlepel rijstwijn of droge sherry
2 theelepels maïzena vermengd met water
2 eetlepels bloem vermengd met water
olie om in te frituren