Gulai Telur (Padang eieren in kokosmelk)

home > de-aziatische-keuken > Gulai Telur (Padang eieren in kokosmelk)

Hak de ingrediënten voor het specerijenmengsel grof.
Schenk de kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Voeg het specerijenmengsel, het kurkumablad en de eieren toe.
Laat alles zachtjes sudderen tot de saus indikt.
Voeg tamarindewater en zout toe en laat alles nog 1 minuut sudderen.
Garneer met *gebakken sjalotten. (zie recept 015)





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

8 hardgekookte eieren, gepeld
1 eetlepel tamarindewater
zout naar smaak

  • gebakken sjalotten als garnering
    Specerijenmengsel:
    5 sjalotten, gepeld en gesnipperd
    3 teentjes knoflook
    4 kleine chilipepers, fijngehakt
    2,5 cm gember, geschild en fijngehakt
    1 cm verse kurkuma, geschild en fijngehakt
    2,5 cm laos, geschild en fijngehakt
    500 ml kokosmelk
    1/2 kurkumablad, in stukjes gescheurd (indien gewenst)