Ribeye met mandarijn

home > de-aziatische-keuken > Ribeye met mandarijn

Doe het vlees in een schaal. Meng sojasaus, sherry, gember en sesamolie en roer dit door het vlees. Laat het 15 min. marineren.
Verhit de olie in een wok of een koekenpan met een dikke bodem. Draai de pan zodat de olie zich goed verspreidt. Roerbak het vlees ca. 2 min. op hoog vuur tot het van kleur verandert.
Roer peper, mandarijnenschil, extra sojasaus en suiker door het vlees.
Roer de maïzena met wat bouillon tot een papje en voeg dat bij de rest van de bouillon. Giet dit mengsel al roerend bij het vlees. Blijf roeren tot de saus kookt en dikker wordt. Serveer met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

350 gram ribeye, in reepjes
2 theel. sojasaus
2 theel. droge sherry
1 theel. verse gemberwortel, fijngehakt
1 theel. sesamolie
1 eetl. arachide-olie
1/4 theel. gemalen witte peper
2 theel. gedroogde mandarijnenschil, fijngesneden
2 theel. sojasaus, extra
1 1/2 theel. suiker
1 1/2 theel. maïzena
80 ml runderbouillon