Sateh Sapi (rundvleessaté)

home > de-aziatische-keuken > Sateh Sapi (rundvleessaté)

Maak eerst het specerijenmengsel.
Pureer alle ingrediënten behalve de salamblaadjes en olie.
Bak het mengsel met de salamblaadjes 5 minuten in de olie tot het goudbruin kleurt.
Laat het afkoelen en meng vlees, pepers en suiker erdoor.
Laat 24 uur marineren in de koelkast.
Steek het vlees aan de satéstokjes en rooster het boven hoog vuur tot het gaar is.
Serveer hierbij pindasaus.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

10 sjalotten, gepeld en gesnipperd
6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
10 cm laos, geschild en kleingesneden
6 rode chilipepers, kleingesneden
7 kleine chilipepertjes, kleine gesneden
10 kemirinoten
1 eetlepel zwarte peper, gemalen
1 eetlepel koriander, gemalen
4 eetlepels fijngehakte palmsuiker
2 salamblaadjes
4 eetlepels olie
600 gram rundvlees, in stukjes van 1 cm.
3 tot 5 kleine chilipepertjes
2 eetlepels bruine suiker