Wontons met varkensvlees en garnalen

home > de-aziatische-keuken > Wontons met varkensvlees en garnalen

Wontons:
Zeef het meel en voeg langzaam het ei vermengd met water toe en meng het tot een stevig deeg. Kneed het 5-6 minuten en rol het in plastic folie, laat het 4-5 uur op kamertemperatuur staan. Rol het uit op een met maïzena bestoven aanrecht tot het bijna transparant is.
Snijd er 24 ronde of vierkante lapjes uit.
Bestuif de lapjes met maïzena voor u ze wegzet.
Bewaar ze zorgvuldig gewikkeld in plastic folie in de koelkast. Wanneer ze uitdrogen, scheuren ze tijdens het koken.
Vulling:
Bak het vlees lichtbruin in olie, doe de garnalen erbij en bak dit 3-4 minuten. Voeg peper, soja, zout en wijn toe en roerbak 1-2 minuten.
Doe de aangelengde maïzena erbij en roer het geheel tot het dik is. Laat het afkoelen en vul de wontons.
Bevochtig de randen van de wontons met de bloempap en sluit de randen door ze goed aan te drukken.
Frituur de wontons tot ze krokant en goudbruin zijn, goed laten uitlekken en opdienen.





Ingrediënten voor 4 personen

Recept uit: Indonesië, Thailand, China, Japan of India.

Wontondeeglapjes:
120 gram bloem
2 eetlepels geklopt ei
maïzena voor 40-50 wontons
Vulling:
175 gram varkensvlees of gehakt
175 gram fijngehakte garnalen
0,5 theelepel witte peper
1 theelepel sojasaus
1,5 theelepel rijstwijn of sherry
0,5 theelepel zout
1,5 theelepel maïzena vermengd met water
40-50 wontons
2 eetlepels bloem vermengd met water
olie om te frituren