Bladerdeegletter

home > echt-vegetarisch > Bladerdeegletter

Maak eerst de vulling door de kabeljauwfilet met de helft van de losgeklopte eieren in de keukenmachine fijn te draaien. Meng als de massa er glad uitziet de room er doorheen. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, chilisaus en bieslook. Meng vervolgens de garnalen door het mengsel en zet het weg in de koelkast tot gebruik.
Laat ondertussen de bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze daarna met de naden over elkaar tot een rechthoekige plak. Bestuif het bladerdeeg licht met wat bloem en rol het deeg gelijkmatig uit tot de randen goed op elkaar zijn gedrukt. Bestrijk het bladerdeeg daarna met de helft van het overige losgeklopte ei.
Verdeel vervolgens de visvulling gelijkmatig in de lengte . Rol het geheel voorzichtig op en plaats de rol met de naad naar onder op een bakplaat met vetvrij papier en vorm een letter naar keuze. Bestrijk de letter met de rest van het losgeklopte ei en zet de rol op diverse plaatsen met een prikker vast. Prik ook op verschillende plaatsen een gaatje in de letter zodat de stoom kan ontsnappen. Plaats de bakplaat vervolgens in een voorverwarmde oven op 180ºC. en bak de letter in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. De letter is gaar als u er een prikker insteekt en deze er ‘schoon’ uit komt. Zo niet, dan plaatst u de letter nog even terug in de oven. Verwijder eventueel de prikkers. Snijd de letter meteen uit de oven in stukjes en serveer deze met bijvoorbeeld een vis-dillesaus.

Ingrediënten voor 4 personen

8 plakken bladerdeeg
400 g kabeljauwfilet
2 losgeklopte eieren
5 eetlepel slagroom
3 eetlepels chilisaus
2 eetlepels bieslook
200 g garnalen
peper en zout
1 eetlepel bloem