echt-vegetarisch

Wat is vegetarisch?
Vier procent van de Nederlanders is vegetariër. Deze mensen eten volledig vegetarisch. Daarnaast zijn er mensen die meerdere keren per week vegetarisch eten. Deze mensen worden parttime vegetariërs of vleesverminderaars genoemd. Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: iemand zijn gezondheid, dierenrechten, milieu en een eerlijkere wereldvoedselverdeling.

Vegetarische voeding gezond?
Een vegetarische voeding die goed is samengesteld bevat alle belangrijke voedingsstoffen in ruime mate. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een voeding die veel vlees bevat ongezond is. Een voedingspatroon met veel vlees bevat meer slecht vet en teveel eiwitten en bevat wel eens te weinig voedingsvezels. Een teveel aan eiwit heeft een negatieve invloed op de werking van ons lichaam. Het te veel aan eiwit wordt omgezet in vet. Daarnaast is een te veel aan eiwit belastend voor de nieren.

Verschillende soorten vegetariërs
Er zijn verschillende soorten vegetariërs. Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren. Dit betekent een voeding zonder vlees, vis en producten zoals gelatine (van dierenbeenderen). Veel vegetariërs nemen toch wel eens producten zoals gelatine en kaas. Mensen die geen vlees maar wel vis eten worden pescatariër of semi-vegetariër genoemd. Mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten eten worden veganisten genoemd. Onder dierlijke producten vallen zuivel en eieren. Een vegetariër die geen vlees of vis eet maar wel zuivel en eieren wordt ook wel een lacto-ovo-vegetariër genoemd. Een kleiner deel, de lactovegetariër, gebruikt een voeding met melk maar geen eieren. Ten slotte is er een deel dat een voeding gebruikt zonder melk maar wel met eieren. Deze mensen worden ovo-vegetariër genoemd.

Op deze pagina staan de lekkerste vegetarisch verantwoorde recepten, je hoeft niet echt een vegetariër te zijn, om ze lekker te vinden ! Voor straks eet lekker, en morgen weer gezond op !

Echt Vegetarisch