Roerei met tomaat

home > echt-vegetarisch > Roerei met tomaat

Klop met een garde de eieren goed los samen met de slagroom. Breng ruim op smaak met zout en (versgemalen) peper. Laat 1 eetlepel boter zachtjes smelten op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei telkens van de bodem en de zijkanten van de pan. Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar, maar nog glanzend is (uit de pan gaart het nog wat door). Haal het ei uit de pan en houd het warm. Laat in dezelfde pan de overige boter smelten. Zet het vuur hoog en bak de cherrytomaatjes al omscheppend 2-3 minuten, tot ze openbarsten. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de warme tomaatjes bij het roerei. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de basilicumblaadjes. Lekker met afbakpistoletjes uit de oven.





Ingrediënten voor 4 personen

6 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels boter
1/2 doosje cherrytomaten (á 250 g)
8 blaadjes verse basilicum (zakje á 15 g), grof gesneden