Lasagne van pannenkoeken

home > echt-vegetarisch > Lasagne van pannenkoeken

Maak eerst een beslag door de bloem met de eieren en zout te vermengen en geleidelijk de melk er door te roeren. Goed glad roeren en door een zeef in een andere kom zeven.
De sinaasappels goed wassen en de schil met een dunschiller afschillen (zonder wit). Snijd vervolgens de schil in zeer dunne reepjes. Pers de sinaasappels uit en meng 1/3 deel van de reepjes door het beslag.
Laat de suiker in een pan met dikke bodem smelten tot een goudgele karamel. Afblussen met het versgeperste sinaasappelsap en de Grand Marnier of Cointreau (voorzichtig, dit kan spatten en is zeer heet). Breng het aan de kook en voeg de sinaasappelschilletjes toe. Laten inkoken tot het geheel wat stroperig begint te worden. Van het vuur nemen en laten afkoelen.
Bak vervolgens niet te dikke flensjes van het beslag. Bekleed een taartvorm of schaal met de grootte van de flensjes met plastic folie. Iedere keer als een flensje klaar is, deze in de vorm scheppen en bedekken met een beetje van de sinaasappelstroop. Ga door totdat alle flensjes zijn verwerkt.
Dek nu af met plasticfolie en zet er een plat bordje ter grootte van de flensjes op en zet hierop iets zwaars, zodat ze onder druk komen te staan. Laat de lasagne vervolgens in de koelkast opstijven.
Neem de lasagne daarna uit de vorm, snijd deze in punten en leg ze op bordjes. Schep de overtollige saus rondom en serveer het met vanille ijs. Garneren met muntblaadjes.

Ingrediënten voor 4 personen

200 g bloem
0,4 liter melk
5 eieren
zout
200 g suiker
3 sinaasappels
1 glaasje Grand Marnier of Cointreau
muntblaadjes voor de garnering