Romige groene aspergesoep

home > echt-vegetarisch > Romige groene aspergesoep

Asperges schoonmaken en in stukjes snijden, kopjes apart houden. In soeppan 1 liter water, aspergestukjes, driekwart van tuinerwten en bouillontabletten aan de kook brengen. Asperges in 5 min. beetgaar koken. Bieslook fijn knippen, enkele sprietjes apart houden ter garnering. Eieren loskloppen met 4 el room culinair, zout, peper en bieslook. In koekenpan olijfolie verhitten en van eimengsel omelet bakken. Soep met staafmixer pureren en rest van room toevoegen. Aspergepunten en rest van erwten erdoor roeren. Soep door en door warm laten worden. Omelet in reepjes snijden. Soep in vier borden scheppen en met omeletreepjes garneren. Serveren met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g groene asperges
150 g tuinerwten
2 groentebouillontabletten
1 zakje verse bieslook (25 g)
4 eieren
1 pakje room culinair (200 ml)
2 eetlepels olijfolie
1 stokbrood