Auberginepuree

home > echt-vegetarisch > Auberginepuree

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aubergines op de bakplaat of het rooster van de oven. Bak ze circa 1 uur in de oven tot het vruchtvlees zacht aanvoelt. Trek de schil eraf. Prak het vruchtvlees of hak het in kleine stukjes.
Bak de uisnippers in 1 eetlepel olijfolie zacht en glazig. Voeg tijdens het bakken de knoflook toe. Roer in een kom de auberginepuree, de gebakken ui, stukjes tomaat, 3 eetlepels olijfolie, het citroensap, cayennepeper en zout naar smaak door elkaar. Snijd het eventueel warm gemaakte brood in plakjes en besmeer die met de auberginepuree. Bestrooi met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines
1 ui, gesnipperd
4 eetl. olijfolie (Mediterrane)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 tomaat, ontveld, in stukjes
1 eetl. citroensap
zout en cayennepeper
1 ciabatta of Turks brood
2 eetl. fijngehakte peterselie