Bloemkool met tomatensaus

home > echt-vegetarisch > Bloemkool met tomatensaus

Snipper de gepelde uien. Snijd iets van de stronk van de bloemkool af. Verdeel de bloemkool in roosjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de uisnippers zacht en glazig. Voeg de tomaten en de knoflook uit de knijper toe. Laat alles 5 minuten zachtjes bakken. Kook de bloemkool in ongeveer 10 minuten in iets gezouten water beetgaar. Roer de crème fraîche door de hete tomatensaus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de bloemkool uitlekken, schep hem in een schaal en giet de saus erover. Bestrooi het gerecht met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien
1 bloemkool
40 g boter
2 dl gezeefde tomaten
2 tenen knoflook
2 eetl. crème fraîche
zout en peper
2 eetl. fijngehakte
Peterselie