Opgerolde, gevulde flensjes gepaneerd met kokos

home > echt-vegetarisch > Opgerolde, gevulde flensjes gepaneerd met kokos

Maak het beslag door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren en vervolgens door een fijne zeef in een schone kom gieten. Bak flensjes en laat deze afkoelen op het werkvlak. Kook daarna de rijst met wat zout gaar en laat deze uitstomen.
Kook de spinazie met aanhangend water in 2 minuten gaar en laat de spinazie uitlekken. Hak de spinazie vervolgens fijn en schep deze in een kom. De kipfilet in kleine blokjes snijden en de gekookte eieren grof hakken. De rijst, spinazie en kip met elkaar vermengen en het losgeklopte ei erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout. Deze vulling over de flensjes verdelen. Vervolgens strak oprollen en vaststeken met een prikkertje.
De rolletjes door de tarwebloem halen, dan door het losgeklopte ei en vervolgens in de gemalen kokos wentelen. Alle rolletjes op een schaal leggen en laten opstijven. De olie verhitten tot 190ºC. De rolletjes met niet teveel tegelijk goudbruin en krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Serveren met partjes limoen.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de flensjes:
175 g bloem
2 eieren
snufje zout
4 dl melk
Voor de vulling:
60 g rijst (Spar)
1 zak verse spinazie
2 hardgekookte eieren
2 gekookte kipfilets
peper en zout
1 losgeklopt ei
Voor het paneren:
2 losgeklopte eieren
3 eetlepels tarwebloem
6 eetlepels gemalen kokos (Conimex)
olie om te frituren (Spar)
limoenpartjes om erbij te serveren