Zuurkoolschotel met kaaskorstje

home > echt-vegetarisch > Zuurkoolschotel met kaaskorstje

Oven voorverwarmen op 200°C. In pan met weinig water en wat zout aardappelplakken in 10-12 min. net gaar koken. In kom tuttifrutti in 100 ml kokend water 10 min. laten wellen. In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren. In (steel) pan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen onder voortdurend roeren. Blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Van kaas 3/4 deel in saus laten smelten. Op smaak brengen met peper. Aardappels afgieten en even droogstomen. In ovenschaal aardappels, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten voorzichtig door elkaar scheppen. Rest van saus erover schenken. Rest van kaas erover strooien en schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

1cashewnoten, melk, bloem, kaas
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappels, in plakken van 1 cm dik
1/2 zakje gezouten cashewnoten (á 200 g)
40 g boter
40 g bloem
450 ml melk
200 g pittige kaas (belegen), geraspt
500 g kruidenzuurkool, uitgelekt