Grenada: kerrie-eieren

home > ei-gerechten-uit-het-buitenland > Grenada: kerrie-eieren

Pel de eieren. Verhit de olie en voeg de peper, kerrie, ui en chayote toe. Klop de melk en de bloem goed door elkaar. Roer dit beetje bij beetje door het mengsel totdat dat aan de lepel blijft kleven. Snijd de eieren in vieren en schik die op een platte schaal. Schenk er de saus over.
Serveer de kerrie-eieren met gekookte rijst.
*Chayote: is een overblijvende, eenhuizige klimplant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). Hoofdzakelijk wordt de onrijpe vrucht bereid door hem te schillen, van zijn zaad te ontdoen en vervolgens te stoven, te koken of te bakken. De wortelknollen kunnen als zetmeelleverancier dienen door ze net als aardappels te bereiden. De chayote wordt wereldwijd in de (sub)tropen gekweekt.
De chayote kan in Nederland op markten en in toko’s worden gekocht.





Ingrediënten voor 4 personen

6 hardgekookte eieren – ½ theelepel peper – 1 ui, fijngehakt – 250 ml melk – 3 eetlepels olie – 2 volle theelepels kerrie – 1½ eetlepel bloem – ca. 125 g *chayote, in dobbelsteentjes