Groenland: haringcurry

home > ei-gerechten-uit-het-buitenland > Groenland: haringcurry

Kook de eieren hard en pel ze.
Maak dan een mayonaise. Meng in een kom de eidooier met de mosterd en voeg zout en peper toe. Voeg onder voortdurend roeren de olie in een dun straaltje toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de mayonaise. Meng goed dooreen. Voeg zorgvuldig de zure room en 1 eetlepel kerrie toe aan de mayonaise.
Snijd de haringen schuin in kleine stukjes en leg ze in de saus. Snijd de eieren in vieren.
Hak de ui en voeg hem toe aan de saus.
Was 6 slabladeren en leg die op een schotel. Leg de haringcurry op de sla. Garneer met de eieren en de waterkers.





Ingrediënten voor 4 personen

6 gemarineerde haringfilets – 6 eieren – sla – 1 bosje waterkers
Saus: 1 eidooier – 1 eetlepel mosterd – 25 cl olie – 1 citroen – 5 cl zure room – kerriepoeder – 1 ui – zout en peper