Champignonomelet met kruiden

home > eieren-en-eiergerechten > Champignonomelet met kruiden

Breek de eieren in een kom en voeg kervel, dragon, bieslook, 1 el water en zout en peper naar smaak toe. Klop de eieren los; klop niet te lang, want dat levert een minder goede omelet op. Zet het eimengsel apart.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag van 18 cm doorsnee. Bak champignons en knoflook zachtjes 3-4 minuten, totdat de champignons zacht zijn geworden en er vocht is vrijgekomen. Verhoog het vuur wat en bak nog ongeveer 1 minuut totdat het vocht is verdampt. Doe de champignons in een kommetje en zet ze apart. Maak vervolgens de pan schoon met een stuk keukenpapier.
Verhit de pan een paar seconden op een hoog vuur. Smelt de boter hierin en draai de pan rond, zodat de hele bodem met de boter is bedekt. Giet het eimengsel in de pan. Bak dit ongeveer 1 minuut, roer voorzichtig met een houten spatel en schuif gestold ei van de randen naar het midden zodat het nog niet gestolde ei gelijkmatig over de bodem wordt verdeeld.
Stop met roeren als de omelet een samenhangend geheel is geworden en bak het geheel nog eens 30 seconden totdat de onderkant goudbruin is. De bovenkant van het eimengsel moet net gestold zijn.
Verdeel de champignons over de middelste strook van de omelet. Klap één kant van de omelet met de spatel over de champignons en klap de andere kant daar weer overheen. Laat de omelet snel op een voorverwarmd bord





Ingrediënten voor 4 personen

2 grote eieren
1 theel. fijngehakte verse kervel
1 theel. fijngehakte verse dragon
1 theel. fijngeknipt bieslook
50 g champignons, in plakjes gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
15 g ongezouten boter
zout en peper