Eenvoudige frittata met asperges en champignons

home > eieren-en-eiergerechten > Eenvoudige frittata met asperges en champignons

De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
In een ovenvaste koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Olijfolie en asperges erdoor roeren en de asperges in ong. 10 minuten gaar bakken. Champignons erdoor roeren en nogmaals ong. 5 minuten bakken.
In een middelgrote kom eieren, water en tijm opkloppen. In de pan schenken, het vuur laag zetten, de pan afdekken en 5 minuten bakken.
De pan in de voorverwarmde oven schuiven en 10-15 minuten bakken, tot de eieren niet meer vloeibaar zijn. Een laagje Parmezaanse kaas en mozzarella erover strooien. De grill aanzetten en grillen tot de kazen lichtbruin en gesmolten zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

1 klontje boter
3 eetlepels olijfolie
250 g verse asperges getrimd en in stukken van 2 cm
250 g verse champignons, in plakjes
6 eieren
1 eetlepel water
1 theelepel gehakte verse tijm
3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
50 g geraspte mozzarella