Erwtensoep met gerookte paling

home > erwtensoepen > Erwtensoep met gerookte paling

Snij de ui;bleekselder;wortel en prei fijn.
Breng 0,5 l water, samen met de bouillon, ui, bleekselder,wortel, prei en laurierblad aan de kook.
Verminder het vuur en laat de groenten 30 min sudderen.
Verwijder het laurierblad.
Voeg de doperwten en de kikkererwten toe.
Breng alles weer aan de kook en laat nog even pruttelen.
Breng de soep op smaak met zout en peper uit de molen.
Pureer de soep met een mixer.
Roer de creme fraiche erdoor.
Schep de soep op voorverwarmde borden en verdeel er de gerookte paling over.
Garneer met een takje dille.
Serveertip:
Schenk er een witte droge wijn bij ; bv: Orvietto.





Ingrediënten voor 4 personen

Snel en eenvoudig en culinair hoogstandje !
300 g diepvries doperwten
200 g (uitgelekte) kikkererwten uit blik
½ l gevogeltebouillon
1 fijngesneden ui
1 stengel bleekselderie in stukjes
1 wortel in kleine stukjes
1 dunne prei in ringen
1 laurierblad
klein potje crème fraîche
enkele takjes dille
peper en zout
150 g gerookte paling (gesneden in schuine reepjes)