Gevulde kerstomaatjes

home > feestelijke-hapjes > Gevulde kerstomaatjes

Verwijder de steeltjes van de paddenstoelen. Hak ze samen met de kruiden fijn. Scheid het ei in dooier en eiwit. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Verkruimel de fetakaas en meng er de kruiden en de knoflookkaas door. Roer er de eierdooier door. Klop het eiwit stijf en schep het door het kaasmengsel. Vul de paddenstoelhoeden met dit mengsel en zet ze in een met olie bestreken ovenschaal of op de bestreken bakplaat. Schuif ze circa 20 minuten in de oven en garneer met reepjes rode paprika.
Serveertip: Serveer warm als borrelhapje in papieren muffinvormpjes.





Ingrediënten voor 4 personen

24 kerstomaatjes
1 uitje
50 g feta
1 dl zure room
1 potje viseitjes (lompvis, forel)
geraspte mierikswortel (uit potje)
80 g filet américain
kappertjes
Worcestershiresaus
1 theel. olijfolie
1 theel. mosterd
oregano, paprika, peper en zout